Mi az arctorna?

A fiatalság és a szépség kézben jár, ahogy sokan szokták gondolni. Ám az életünk során ért stressz, szorongás, bánat vagy a pihenés hiánya miatt arcunkon különböző ráncok jelennek meg, melyek az évek előrehaladtával mélyülhetnek. Testtömegünk változása is jelentősen befolyásolhatja arcunkat, gondoljunk bele egy fogyás után mennyire meg tud ereszkedni a bőr. Természetesen különböző belső és külső tényezők is egyaránt befolyásolják arcbőrünk szerkezetét.
Az első benyomást arcunk, a bőrünk adja. A kor előrehaladtával a bőr megereszkedik, megjelennek a ráncok. Az arcon lévő zsírszövet és izom változásai a következőképpen figyelhetők meg:

Jó hírünk van: Az öregedési folyamatok késleltethetők.

Az arcjóga és az arctorna ötvözi azokat az erősítő és nyújtó gyakorlatokat, amelyek segítik arcunk meghatározó izmainak feszességét megőrizni, de szükség esetén egyben segítenek is visszanyerni bőrünk fiatalos feszességét. Megerősíti arcizmainkat, ezzel segítve annak tömegét visszanyerni, mely által bőrünk újra feltöltődig, feszessé válik.  Természetes arclifting, mely által ajkaink feltöltődnek,
arcpárnáink feszesebbé válnak, homlokunk kisimul, ráncaink a múlttá válnak, hogy csak néhány példát említsünk. Összességében elmondhatjuk, hogy ezekkel a technikákkal arcunk feszesebb, fiatalosabb, egészségesebb és fittebb lesz. A gyakorlatok végzésének hatására egy idő után az izmok önállóan felhúzódnak és tartósan ellenállnak a lefelé húzó (gravitációs) erőknek.

 

Célja:

Arcizmaink tudatos összekapcsolásának segítése

Arcunk fitten tartása

Arcunk aszimmetriáinak csökkentése

Állkapocs diszkomfort állapotának csökkentése

Kiknek ajánlott?

Mindenkinek, aki szeretné az arcát rugalmasnak, fiatalosnak megőrizni és ehhez egy természetes módszert keres.

Jelentősebb fogyást tervez és szeretné arcának feszességét megőrizni vagy, ha már a fogyókúra után tónust vesztett arcizmaidat újra kondícióba szeretnéd hozni.

A meglévő ráncokat szeretné halványítani vagy mélységeiket csökkenteni.

A már megereszkedett arckontúrt szeretné megemelni.

Aki szeretné arcának aszimmetriáját csökkenteni.

Arcjóga, arctorna ellenjavallatai

Zöld hályog, bármilyen szemműtét, agyvérzés, arcbénulás, arcidegzsába (ideggyógyász által javasolt kezelésre járhat), Rosacea, arcizmokat, nyakizmokat érintő műtéteken átesett beteg, Plasztika beavatkozás esetében, állkapocs ízületi probléma, gégefővel kapcsolatos betegségek, pajzsmirigy betegség – magas vérnyomás és cukorbetegség esetén kérje ki kezelőorvosa tanácsát, tudatmódosító szerektől való kóros függőség (alkoholizmus, drog problémák), lebénult kéz esetén, 70 év feletti életkor.

Start typing to see posts you are looking for.